Takkassetter / Takelement

Prefabricerad takkassetter för yttertak 

Hos Flens Byggelement hittar du hållbara och energieffektiva prefabricerade takkassetter till ditt byggprojekt. Vi erbjuder både specialgjorda takkassetter som tillverkas efter era behov samt standardiserade takkassetter med Kertostomme. Tack vare våra lätta takkassetter sparar du tid under hela byggprocessen, från projektering till själva byggandet. Mer tak på kortare tid helt enkelt. 

Varför prefabricerade takelement?

Med de prefabricerade takkassetterna får du ett tak som går enkelt och snabbt att montera. De högkvalitativa takelementen gör byggnaden energieffektiv och klimatsmart. Prefabricerade takelement kan användas till de flesta typer av byggnader. Våra isolerade takkassetter är exempelvis ett populärt val för ”varma” takvåningar vid produktion av boende. 

 Utöver färdig produkt och transport till ert byggprojekt finns vi självklart med för att ge stöd och råd under hela processen. 
 

Specialanpassade takkassetter – gjorda efter era behov

Inget projekt är det andra likt. Därför anpassar vi utformningen av takkassetterna efter era behov. Våra takkassetter kan exempelvis bestå av en limträstomme med råspontsluckor, underlagspapp, isolering och glespanel. Ni kan också välja att ha med eller utan skiva. Kontakta oss för att se hur vi kan producera takkassetter som passar er. 

Standardiserade takkassetter med Kertostomme

Flens Byggelement har tagit fram en egen standardiserad takkassett med stomme av Kerto® LVL (Laminated Veneer Lumber). Jämfört med limträ så har Kerto lägre egenvikt och mindre volym faktiskt trä i produkt med motsvarande förutsättningar. Det är ett otroligt starkt och dimensionsstabilt material som erbjuder lång hållbarhet. Kerto LVL-produkter är CE-märkta och certifierade av Eurofins Expert Services Oy. 

Takelement till ert bygge direkt från fabriken i Flen

Vi producerar både våra specialanpassade takkassetter och standardiserade takelement i vår fabrik i Flen. Utöver taktillverkning erbjuder vi transport av byggelement till er arbetsplats. Byggelementen levereras med tidsbokad transport. Därefter monterar ni enkelt takelementen på byggarbetsplatsen. 

PRATA TAKELEMENT MED OSS

PREFABRICERADE VÄGGELEMENT

LÄS MER HÄR.

PREFABRICERADE
SPECIALBESTÄLLNINGAR

Det löser vi.

KONTAKTA OSS

VI HJÄLPER ER.

Smidigt byggande med hållbara takelement

Prefabricerade takelement och takkassetter gör det snabbare och smidigare att bygga hållbara och jämna tak. När de anländer till bygget är de kvalitetstestade och säkra att montera utan vidare åtgärder. Våra takkassetter är energieffektiva och klimatsmarta vilket betyder att man inte behöver lägga lika mycket pengar på uppvärmning.

Hos oss kan du köpa både standardiserade och specialanpassade takkassetter. Då våra takelement och takkassetter tillverkas i vår egen fabrik i Flen har vi kontroll över hela processen och kan vara flexibla. När ni bestämt vilken typ av produkt ni vill ha erbjuder vi även transport dit ni vill så att ni bara behöver montera dem. 

Varför prefab?

Det finns flera fördelar med att beställa prefabricerade takelement.

Tidseffektivt – Bygget kommer gå betydligt fortare då taket inte behöver byggas från grunden.

Säkert – Taken är färdigbyggda och testade vilket minskar risken för fel.

Billigt – Det blir ofta en lägre kostnad med prefabricerade tak än med traditionella tak. Miljövänligt – Materialen som vi använder är energieffektiva vilket leder till mindre kostnader på sikt. Dessutom är det bra för miljön.

Smidigt – Att bygga med takkassetter är mycket smidigt då vi kan anpassa dem efter de mått som ni behöver om det inte fungerar med de standardmått som vi har. 

 

Vanliga frågor om takelement

Vad kräver prefabricerade takkassetter för underhåll?

Då kassetterna är tillverkade av hållbara material behövs det ofta inte särskilt mycket underhåll. Det är dock bra att inspektera taket ibland för att se att allt fungerar som det ska och möjligtvis rengöra där det ser smutsigt ut samt täta ifall tätningen släppt. 

Finns det olika prefabricerade takelement?

Ja, marknaden är stor och det finns många olika typer av takelement. Det är så pass många att det är svårt att redogöra för alla. 

Vi är unika med våra takkassetter som har Kerto LVL- baserade takelement. De har flera goda egenskaper såsom lågt u-värde, långa spännvidder och låg nedböjning. Då vi har vår egen fabrik kan vi vara flexibla och tillverka måttbeställda kassetter. 

Varför går det snabbare att bygga med takkassetter?

Det är enklare att bygga takkassetter inne i en fabrik än uppe på ett tak där man är utsatt för väder och vind. Att bygga tak på plats är mycket tidskrävande då det kräver omfattande säkerhetsåtgärder och goda förutsättningar. Blir något fel och måste göras om tar det tid. Om taket kommer färdigt, kvalitetstestat och helt blir arbetsinsatsen betydligt enklare, tryggare och snabbare. 

 

JAG VILL BLI KONTAKTAD!