Flens Byggelement AB tar ytterligare kliv för att möta den gröna efterfrågan

Flens Byggelement är stolta över att meddela att vi har uppnått en ny milstolpe i vår strävan att erbjuda hållbara och högpresterande byggelement till våra kunder. 

Genom samarbete med branschens ledande leverantör Metsä Wood, laminerad faner, har vi lagt till Flens LVL Elements till vår familj av produkter. En produkt kvalitetssäkrad av Eurofins som säkerställer EU´s krav gällande konstruktionssäkerhet med egenskaper som lågt CO2 avtryck, hög hållfasthet, slank produkt där hålrum kan nyttjas för installationer samt långa spännvidder.

Lågt CO2-avtryck och Hög Energiprestanda:
Flens LVL Elements har ett lågt CO2-avtryck och erbjuder enastående energiprestanda med låga u-värden, vilket minskar både driftskostnader och miljöpåverkan. Du erhåller en träbaserad produkt vars CO2 avtryck är 20–35% lägre än andra Prefab lösningar i trä eller betong.

Långa slanka spännvidder och låg nedböjning:
Vi strävar efter att erbjuda lösningar som inte bara är hållbara utan också effektiva. Våra Flens LVL Elements är konstruerade för att möjliggöra långa slanka spännvidder samtidigt som de upprätthåller minimal nedböjning över tiden, vilket ger ökad flexibilitet och kostnadsbesparingar för våra kunder. Vi erbjuder spännvidder upp till 16m.

Hård överyta och utökade möjligheter för inbyggda installationer:
Med fokus på funktionalitet och mångsidighet har Flens LVL Elements utrustats med en hård överyta som underlättar både installation och underhåll. Ytskikt förses enligt ert önskemål, med minimal komplettering på plats för att erhålla ett tätt, isolerat klimatskal snabbt. Dessutom erbjuder Flens LVL Elements utrymme för enkel installation av tekniska lösningar, vilket gör dem idealiska för olika typer av byggprojekt. Flens LVL Elements fungerar lika bra som tak, mellanbjälklag och som bärande väggar.

Fukt och Brandklassning i Anpassade Längder:
Säkerhet är av yttersta vikt i alla våra produkter. Våra LVL-element är brandklassade upp till REI 90 för att säkerställa optimal skyddsnivå för alla typer av byggnader. Att bygga fuktsäkert handlar lika mycket om att utföra provisorier som att hålla vätan borta. Vi kan förse Flens LVL Elements med ytskikt eller membran som håller vätan borta. Vi skräddarsyr elementens längd och utförande efter våra kunders specifika behov och krav.

Framtidens Byggmaterial:
Vi på Flens Byggelement tror på att driva branschen framåt genom innovation och hållbarhet. Flens LVL Elements är bara ett exempel på vår strävan att erbjuda högkvalitativa, miljövänliga och kostnadseffektiva lösningar för dagens och morgondagens byggprojekt.

Kontakta oss idag för att lära dig mer om Flens LVL Elements och hur de kan passa in i ditt nästa gröna byggprojekt.

Flens Byggelement – Bygga För En Hållbar Framtid

Kontaktpersoner:

rickard.brannman@fbelement.se

charlie.hammarstrom@fbelement.se

rickard.segh@fbelement.se